петак, 6. јануар 2017.

Posna česnica

Posna česnica
Posna česnica














Srećan Vam Badnji dan !

Potrebno je :

800 gr brašna
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
200 gr kuvane,pasirane bundeve
1 kocka kvasac
500 ml mineralne vode
2 dl ulja

Za premazivanje je potrebno :

150 gr omekšalog margarina
300 gr susam
10 gr mleveni mak
100 gr posni majonez
3 gr morske soli

Priprema :

Aktivirati kvasac.Mineralnu vodu staviti u odgovarajuću posudu,dodati šećer,izmrviti kvasac i dodati nekoliko kašika brašna.Promešati varjačom i ostavite par minuta da krene kvasac.U vanglicu stavite polovinu pripremljenog brašna,so,ulje,pasiranu bundevu ,isipati nadošli kvasac i sa preostalim brašnom zamesite glatko testo.

Testo odmah podelite na 3 dela.Jedan najveći,drugi malo manji i treći najmanji deo.Najveći deo podeliti na 6 loptica,svaku razvući oklagijom i premazati omekšalim margarinom.Ređati jednu na drugu svih šest.Zadnju koru ne premazujete.Razviti oklagijom u krug i točkićem za testo preseći na 8 delova ,kao za kiflice.Smotati kiflicu i poređati u okrugli pleh tako da jedan kraj kiflice bude preklopljen drugom kiflicom i to je sredina pogače.

Od drugog manjeg dela razviti oklagijom u veliki krug.Premazati rastopljenim margarinom i smotati u rolnu.Seći nožem testo u cik cak i svaki deo staviti između  kiflica s blagim razmakom.

Treći najmanji deo razviti u krug i modlicom u obliku cveta vaditi cvetiće.Poređati po želji po celoj pogači.

Ostavite namanje 30 minuta da narasta testo.Naraslu pogaču premazati posnim majonezom i po obodu pogače posuti mlevenim makom a sredinu pogače susamom.Celu pogaču posuti morskom solju.Peći na 200 C oko 20 minuta.Služiti i uživati u divnom ukusu.
Prijatno  !

Нема коментара:

Постави коментар