уторак, 19. септембар 2017.

Nugat torta sa orasima

Nugat torta sa orasima
Nugat torta sa orasima








Lešnik ili orah ?Samo lešnik ili samo orah,možda kombinacija ?Za koju god varijaciju da se odlučite nećete pogrešiti.Kremasta  i puna fila,teška 4,5 kg.
Torta je pravljena za mog vernog pratioca ,za divnog momka 1
Srećan rođendan !

Potrebno je za kore :

18 belanaca
18 kašik ašećera
12 kašika mlevenih oraha
6 kašika brašna
1,5 prašak za pecivo
6 kašika ulja

Potrebno za I fil :

18 žumanaca
900 ml mleka
300 gr šećera
4 pudinga od vanile
400 gr margarina
200 gr bele čokolade

Potrebno za II fil :

600 gr krem šlag
500 ml mineralne vode
200 gr crne čokolade
100 gr mleven lešnik
200 gr mleven orah

I još je potrebno :

200 gr crne čokolade
200 gr bele čokolade
8 kašika ulja
30 gr šećerne perle

Priprema :

Umutiti 6 belanaca u čvrst šam,postepeno dodajući  6 kašika šećera..Isključiti mikser pa dodati 2 kašike ulja,4 kašika mlevenih oraha,2 kašike brašna i pola kesice praška za pecivo,te polako promešati varjačom.
Pleh obložiti papirom za pečenje i izliti u nju smesu za koru.Peći u zagrejanoj rerni  na 200 C oko 12 minuta.Na isti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore.

U šerpu sipati 7 dl mleka i kuvati dok ne proključa.Posebno umutiti žumanca sa šećerom pa dodati preostalo mleko i puding od vanile pa izmešati.Smesu sipati u ključalo mleko i kuvati neprekidno mešajući dok se ne zgusne.U topao fil dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se ne rastopi.Margarin penasto umutiti pa sjediniti sa ohlađenim filom.

Krem šlag umutiti sa mineralnom vodom.Dodati izrendanu crnu čokoladu,mleven lešnik i mlvene orahe pa sve lagano  sjediniti.

Finalni postupak :

Prvu koru premazati trećinom I fila,preko njega naneti trećinu II fila.Isti postupak filovanja ponoviti još dva puta.Čokoladu rastopiti sa uljem ,ostaviti da se prohladi,te njome dekorisato tortu.Posuti šećernim perlama.Dobto rashladiti.
Prijatno !



Нема коментара:

Постави коментар