понедељак, 19. март 2018.

Posni kroasani sa kurkumom

Posni kroasani sa kurkumom
Posni kroasani sa kurkumom








Posni kroasani-ko bi reko ?Žuti kao dukat !Prizivaju sunce !

Potrebno je :

800 gr brašna
2 kašičice soli
2 kašičice šećera
1 kocka kvasac
500 ml gazirane vode
1/2 kašičice kurkume
2 dl ulja

I još je potrebno :

200 gr  posni margarin
30 gr susam
100 gr posni majonez

Priprema :

U mlaku vodu dodati izmervljen kvasac,šećer i nekoliko kašika brašna.Promešati i ostaviti par minuta da krene kvasac.U drugu posudu stavite polovinu pripremljenog brašna,kurkumu,ulje,so i sa preostalim brašnom zamesiti glatko testo.Testo pokriti prianjajućom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči.

Naraslo testo podeliti na 3 lopte a svaku loptu na 6 delova.Svaki deo rastanjiti oklagijom do veličine plitkog tanjira i svaki deo premazati omekšalim margarinom.Slagati jedan deo na drugi,svih 6.Pokriti i ostaviti desetak minuta da krenu.

Rastanjiti veliki krug i zaseći kao za kiflice na 16 delova,Svaki deo preklopiti jedan preko drugog i ponovo ostaviti još desetak minuta.

Ponovo razviti veliki krug,zaseći kao za kiflice na 16 delova i motati svaki kroasan.Desnom rukom motajte a levom otežite testo da se napravi veliki broj okretaja.
Poređati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Ostaviti ih ponovo na desetak minuta.Svaki kroasan premazati majonezom i pospite susamom.Peći na 200 C oko 20 minuta.
Uživajte u divnim posnim kroasanima.
Prijatno !

Нема коментара:

Постави коментар